Caută
Close this search box.

Kiev, Lvov şi alte oraşe din Ucraina au fost vizate de atacuri ruse, soldate cu morţi şi răniţi

Update Mai multe explozii au avut loc luni dimineaţa în capitala ucraineană Kiev, precum şi în oraşele Lvov (Liov), Ternopil şi Dnipro, după ce Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea, informează agenţiile de presă internaţionale.

Radioul public ucrainean Suspilne a informat, citând serviciile de urgenţă, că exploziile de la Kiev au cauzat morţi şi răniţi, însă nu au fost prezentate cifre.

Mai multe explozii puternice au fost auzite luni dimineaţa în centrul Kievului, capitala Ucrainei, informează agențiile internaționale de presă.

Matthew Luxmoore, reporter la Wall Street Journal, a postat un videoclip despre care spune că este filmat în parcul Shevchenko din centrul Kievului. Clipul video arată un crater mare lângă ceea ce pare a fi un echipament de joacă pentru copii.

Potrivit corespondentului Financial Times, Christopher Miller, citat de The Guardian, există informații despre morți și răniți după ce Rusia a atacat cu o rachetă centrul Kievului, pentru prima dată după multe săptămâni.

Exploziile au avut loc în jurul orelor locale 08:15 (05:15 GMT). Au răsunat sirenele de alertă, însă mai multe zeci de minute după explozii, potrivit AFP.

„Mai multe explozii (au avut loc) în districtul Şevcenko (Şevcenskivskii), în centrul capitalei”, a anunţat la rândul său, pe mesageria Telegram, primarul capitalei Vitali Kliciko. „Detalii mai târziu”, a adăugat el, citat de Reuters.

Martori citaţi de agenţia de presă britanică au informat despre un nor de fum negru care se înălţa deasupra clădirilor. Imagini au apărut și în social media.

Serviciul de urgenţă a anunţat pentru radioul public Suspilne că exploziile au cauzat morţi şi răniţi, fără a face alte precizări.

Cel mai recent atac asupra Kievului a avut loc pe 26 iunie, aminteşte AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri