Caută
Close this search box.

Ludovic Orban: Guvernul se comportă de parcă nu ar dori integrarea noastră în Schengen

orban

Liderul formaţiunii Forţa Dreptei, Ludovic Orban, acuză Guvernul că se comportă ca şi cum nu ar dori intrarea României în spaţiul Schengen.

El reaminteşte, într-o postare pe Facebook, faptul că Parlamentul de la Haga a cerut guvernului olandez „să facă investigaţii suplimentare privind supravegherea frontierelor de către România şi Bulgaria, pe baza faptului că Ţările de jos analizează cu stricteţe şi corectitudine funcţionarea statului de drept şi reducerea corupţiei şi a criminalităţii organizate în ambele ţări, iar până atunci să nu ia măsuri ireversibile”.

„Mă îngrijorează alăturarea României de Bulgaria în rezoluţie. Olandezii ar putea să nu voteze cu noi chiar şi în cazul în care noi îndeplinim cerinţele lor, dar Bulgaria nu. Dar lucrul care mă îngrijorează cel mai mult este atitudinea şi acţiunile guvernului, care pare că nu înţelege bine situaţia şi se comportă de parcă nu ar dori integrarea noastră în Schengen. S-au făcut că desfiinţează Secţia Specială, au votat legile justiţiei într-o formă care nu răspunde recomandărilor din MCV, menţin în guvern personaje care vulnerabilizează România, au pus între paranteze lupta anticorupţie”, a scris Orban.

În opinia sa, acţiunile Guvernului pun sub semnul întrebării şansa României de a ieşi de sub Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

„Ori, chiar dacă la nivelul reglementărilor nu există nicio legătură între aderarea la Schengen şi MCV, în realitate nu vom fi primiţi în Schengen dacă nu vom scăpa de MCV”, se mai menţionează în postare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri