Caută
Close this search box.

Miniştrii Apărării din Rusia şi Turcia au discutat despre acordul privind exportul de cereale ucrainene

preţul grâului

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu şi omologul său turc, Hulusi Akar, au discutat luni la telefon despre suspendarea de către Moscova a participării sale la acordul ce permite exporturile de cereale ucrainene, Ankara fiind unul dintre garanţii acestui acord, a anunţat Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, potrivit CNN.

„Părţile au discutat despre suspendarea de către Rusia a punerii în aplicare a acordurilor asupra exportului de produse agricole dinspre porturile ucrainene”, a anunţat pe Telegram Ministerul Apărării rus, fără a furniza mai multe detalii.

Ministrul turc Hulusi Akar i-a spus lui Serghei Şoigu că Moscova ar trebui să revină asupra deciziei sale de a-şi suspenda pe termen nedefinit participarea la acest acord, potrivit TVR.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a exprimat luni dimineaţa angajamentul ţării sale de a menţine acordul privind exporturile de cereale din Ucraina, în pofida retragerii Rusiei din acesta.

Acordul semnat pe 22 iulie la Istanbul, cu Rusia şi Ucraina, care a permis exportul a peste nouă milioane de tone de cereale şi produse agricole, este supravegheat de un Centru Comun de Coordonare (JCC), găzduit de Istanbul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri