Caută
Close this search box.

NATO va livra sisteme anti-drone în Ucraina

stoltenberg

NATO va livra Ucrainei tehnică de contracarare a dronelor, a declarat joi secretarul general al alianței, Jens Stoltenberg, după reuniunile miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles, potrivit CNN.

Acest lucru vine în contextul în care Ucraina le-a cerut aliaților săi să îi furnizeze mai multe sisteme de apărare aeriană și muniție, după ce Rusia și-a intensificat utilizarea „dronelor kamikaze” în atacul brutal împotriva țării.

Aliații NATO „furnizează sisteme avansate, inclusiv artilerie, apărare aeriană și vehicule blindate”, a declarat Stoltenberg.

„Le mulțumesc tuturor aliaților pentru contribuțiile lor semnificative și îi îndemn să continue să intensifice eforturile. De asemenea, furnizăm combustibil, îmbrăcăminte de iarnă și provizii medicale în cadrul pachetului cuprinzător de asistență al NATO”, a adăugat el.

„În cadrul acestui pachet, NATO va livra în scurt timp Ucrainei echipamente anti-drone cu sute de dispozitive de bruiaj al dronelor, care pot ajuta la ineficiența dronelor de fabricație rusă și iraniană. Și pentru a proteja poporul ucrainean și infrastructura critică”, a continuat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri