Caută
Close this search box.

Nicuşor Dan: Vom face recurs. Dispoziția de demolare a Cathedral Plaza a fost suspendată de Tribunalul București

Update Primăria Capitalei va face recurs la decizia Tribunalului București prin care a fost suspendată dispoziția de demolare dată de primarul general, Nicușor Dan, în luna iulie. Primarul general spune că dispoziția de demolare este punerea în aplicare a a unei hotărâri definitive din 2013.

O hotărâre definitivă din 2010 a constatat ca autorizația prin care imobilul a fost construit este nelegală și că avizul Ministerului Culturii pe care s-a bazat este nul. O hotărâre definitivă din 2013 obliga Primarul Municipiului București să emită dispoziția de demolare. Instanța reține că “se afectează nu un spațiu public, ci un spațiu public cu valoare istorică deosebită” și că se încalcă dreptul la libertate religioasă. Am emis in iulie 2022 dispoziția de demolare preluând copy-paste dispozitivul hotărârii definitive din 2013”, a scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

O nouă decizie în instanță în cazul demolării blocului turn Cathedral Plaza de lângă Catedrala Sfântul Iosif din Capitală. Reprezentanții proprietarului anunță că Tribunalul București a dispus suspendarea dispoziției de demolare semnată de primarul general Nicușor Dan.

În plus, proprietarii clădirii precizează că au depus o plângere penală împotriva primarului pentru abuz în serviciu.

Cathedral Plaza este o clădire de birouri construită în perioada 2006 – 2010 şi contestată de mai multe organizaţii civice.

Nicuşor Dan, care a semnat pe 20 iulie dispoziţia de demolare a construcţiei, a precizat că încă din 2013 Primăria Capitalei a fost obligată, prin decizie definitivă, să demoleze Cathedral Plaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri