Caută
Close this search box.

Putin s-ar pregăti să îl demită pe ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu

serghei şoigu

Dacă pe front pierde teren, armata rusă își arată puterea bombardând orașele ucrainene și omorând civili.

Rachetele rusești au lovit clădiri rezidențiale de mai multe ori la Zaporojie, în sud.

„Armata rusă pierde pe câmpul de luptă, așa că terorizează populația civilă. Rusia trebuie pedepsită”, a reacționat ministrul ucrainean al Apărării.

În retragerea lor, trupele ruse abandonează tancuri, blindate și tunuri. Astfel că Rusia a devenit, fără voia ei, cel mai mare furnizor de armament pentru Ucraina, depășind livrările din Occident, după cum arată o analiză a presei americane.

„În primul rând, ar trebui să încetăm să mai mințim. Oamenii sunt conștienți că este un pericol pe teritoriul nostru. Și nu mă refer doar la regiunile recent recăpătate. Chiar și un sat de la graniță, din regiunea Belgorod, a fost distrus.

Dar oamenii știu cum stau lucrurile, oamenii din această țară nu sunt bătuți în cap”, spune Andrei Kartapalov, general în retragere, președintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat, potrivit Pro TV.

Oficialii de la Kiev susțin că 2.000 de soldați ruși sau recruți, proaspăt mobilizați, ar fi apelat la o linie telefonică specială, care îi ajută pe cei care vor să se predea. Nu se poate ști dacă așa stau lucrurile. Oricum, însă, sunt militari ruși care aleg să se predea ucrainenilor.

Institutul American pentru Studiul Războiului e de părere că Putin s-ar pregăti să îl demită pe ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, responsabil pentru toate aceste eșecuri ale rușilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri