Caută
Close this search box.

Salvaţi Copiii a câştigat Premiul cetățeanului european 2022

salvaţi copiii

Premiul cetățeanului european 2022 în România a fost decernat proiectului „Sprijinirea copiilor ucraineni refugiați”, realizat de „Salvați copiii România”, în cadrul unei ceremonii organizate de Biroul Parlamentului European în România.

La ceremonie, au participat eurodeputaţii Eugen Tomac (EPP), Victor Negrescu (S&D) şi Dragoș Pîslaru (RE), împreună cu Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al organizației Salvați Copiii România, și Gabriel Carnariu, președinte al Consiliului Tineretului din România.

Premiul cetățeanului european reprezintă o recunoaștere a inițiativelor care contribuie la cooperarea europeană și la promovarea valorilor comune.

Anul acesta, au fost înscrise 300 de aplicații la nivel european, din rândul cărora au fost selectate 30 de proiecte câștigătoare.

Decernat anual de Parlamentul European, premiul este acordat proiectelor organizate de persoane sau organizații care încurajează:

  • înțelegerea reciprocă și integrarea mai strânsă între cetățenii UE;
  • cooperarea transfrontalieră care edifică un spirit european mai puternic;
  • valorile și drepturile fundamentale ale UE.

Persoanele, grupurile, asociațiile sau organizațiile pot candida cu un proiect sau pot nominaliza un proiect pentru Premiul cetățeanului european. Deputații în PE pot prezenta de asemenea o nominalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri