Caută
Close this search box.

Şoigu: Peste 200.000 de persoane, mobilizate în armata Rusiei, în două săptămâni

serghei şoigu

Peste 200.000 de persoane au fost mobilizate în armata Rusiei, după anunţarea unei mobilizări parţiale, pe 21 septembrie, la război, în Ucraina, anunţă ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, în contextul în care forţele ruse se află în dificultate, relatează AFP.

”Până azi (marţi), 200.000 de persoane au intrat în armată”, anunţă într-o reuniune guvernamentală Serghei Şoigu, citat de agenţiile ruse de presă, via News.ro.

Această mobilizare, ordonată de către preşedintele rus Vladimir Putin, urmează să permită recrutarea a 300.000 de rezervişti cu experienţă militară sau competenţe utile, în contextul în care armata rusă se află în difucultate pe front, în Ucraina.

”Antrenamentul personalului (noilor) unităţi formate se realizează pe 80 de poligoane militare şi în şase centre de formare”, a anunţat Serghei Şoigu în această reuniune guvernamentală.

Aceşti recruţi vor fi trimişi pe front împreună cu alte unităţi – care au luptat deja în Ucraina, dă el asigurări.

Potrivit lui Şoigu, ”un număr important” de persoane s-au prezentat în mod volntar la comisariate militare, în întreaga ţară, după ce au primit un ordin de mobilizare oficial.

Şoigu nu a prezentat, însă, numărul acestor voluntari.

Însă mobilizarea a provocat îngrijorări puternice în Rusia şi manifestaţii ale opoziţiei în anumite regiuni.

Ea a determinat mii de bărbaţi să plece în pripă din Rusia, fugind de înrolare.

Numeroase cazuri de înrolare din greşeală a unor bărbaţi neeligibili – studenţi, bătrâni sau bolnavi – au fost semnalate şi condamnate de către Kremlin.

Ministrul rus al Apărării a dat asigurări din nou că nici un militar care efectuează serviciul militar obligatoriu nu va fi trimis pe front, în Ucraina, după ce autorităţile ruse au lansat pe 1 octombrie recrutarea aşa-zis automată, numită oficial mobilizare parţială, cu obiectivul de a mobiliza 120.000 de militari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri