Caută
Close this search box.

SUA trimit Ucrainei un nou ajutor militar de 625 de milioane de dolari care include și rachete HIMARS

Preşedintele SUA Joe Biden a anunţat, marţi, într-o convorbire cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, un nou transport american de echipamente militare, în valoare totală de 625 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Astăzi am vorbit cu președintele Zelenski pentru a sublinia faptul că SUA nu vor recunoaște niciodată pretinsa anexare a teritoriului ucrainean de către Rusia. Mi-am reafirmat angajamentul de a continua să sprijin în continuare Ucraina, inclusiv prin noul pachet de asistență pentru securitate de 625 de milioane de dolari, prezentat astăzi. Rămânem pregătiți să impunem costuri severe oricărei entități care sprijină pretinsa anexare a Rusiei și vom continua să mobilizăm lumea în sprijinul eforturilor Ucrainei de a-și apăra democrația”, a scris Biden, pe Facebook.

Pachetul de asistență pentru securitate în valoare de 625 de milioane de dolari include arme și echipamente suplimentare, inclusiv HIMARS, sisteme de artilerie și muniție, precum și vehicule blindate.

Acesta este primul pachet de ajutor militar anunțat de SUA după ce Rusia a anexat ilegal cele patru regiuni ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie în urma unor referendumuri trucate condamnate de Occident. Precedentul ajutor, de 1,1 miliarde de dolari, cuprindea 18 sisteme de artilerie de precizie Himars, 150 de vehicule blindate “Humvee”, 150 de vehicule tactice de armament, radare şi sisteme de apărare anti-drone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri