Caută
Close this search box.

Toamnă frumoasă: vreme caldă şi probabilitate redusă de ploi

Vremea se va menţine, în general, caldă în următoarele două săptămâni (31 octombrie – 13 noiembrie), în timp ce şansele de ploaie vor fi destul de reduse, cu prezenţă sporadică şi doar în anumite regiuni, reiese din prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, în primele trei zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, cu temperaturi maxime în medie de 20 – 24 de grade. Ulterior, temperatura aerului va scădea treptat, spre medii ale maximelor în jurul a 15 grade, în data de 5 noiembrie. Până la sfârşitul intervalului de prognoză, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel încât media maximelor va fi de 14 – 16 grade (cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în 12 şi 13 noiembrie). Temperaturile minime se vor situa, în medie, între 8 şi 10 grade, în intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie, apoi vor scădea spre 6 grade (în 4 noiembrie). Ulterior, minimele vor creşte spre medii în jurul a 9 grade, apoi până la sfârşitul intervalului de prognoză, variaţiile vor fi uşoare de la o noapte la alta acestea urmând a se situa la nivel regional între 4 şi 6 grade, cele mai coborâte valori urmând a se înregistra în 13 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi în creştere în ziua de 5 noiembrie.

În Crişana, până miercuri, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, cu medii ale maximelor de 18- 22 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în ziua de 1 noiembrie. Ulterior datei de 2 noiembrie, maximele vor scădea spre 16 grade, iar în 4 noiembrie vor creşte din nou, spre medii de 18 – 19 grade. După data de 4 noiembrie maximele vor scădea spre medii în jurul a 14 grade, iar în intervalul 5 – 11 noiembrie variaţiile vor fi nesemnificative, acestea fiind cuprinse între 14 şi 16 grade. În ultimele zile de prognoză, vremea se va răci, astfel încât maximele se vor situa în jurul a 12 grade, în medie. Minimele vor fi cuprinse între 6 şi 10 grade, în medie, în intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie, după care vor scădea în noaptea de 4 noiembrie spre medii în jurul a 5 grade, pentru ca ulterior să crească spre 8 grade, în 5 noiembrie. În intervalul 6 – 12 noiembrie, minimele vor avea valori medii cuprinse între 4 şi 6 grade, iar în ultima noapte de prognoză vor scădea spre 3 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

În Transilvania, din 31 octombrie şi până pe 2 noiembrie, valorile medii ale temperaturilor maxime se vor situa între 17 şi 20 de grade. Ulterior, vremea se va răci, astfel că maximele vor scădea spre medii în jurul a 15 – 16 grade, în zilele de 3 şi 4 noiembrie. După ziua de 4 noiembrie, maximele vor scădea uşor, apoi până în 10 noiembrie variaţiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că, în medie, vor fi 13 – 14 grade. Sfârşitul intervalului de prognoză aduce o nouă răcire a vremii ce va determina înregistrarea unor maxime de 10 – 11 grade, în medie. Minimele vor scădea de la medii în jurul a 8 grade, în 31 octombrie, spre 6 grade în 2 noiembrie, apoi vor creşte spre 9 – 10 grade, în 3 noiembrie. Ulterior nopţii de 3 noiembrie, minimele vor scădea din nou, spre medii în jurul a 3 grade (în 4 noiembrie), apoi vor creşte uşor spre valori 4 – 5 grade, în medie. După data de 9 noiembrie, minimele vor scădea spre două grade, în medie, valoare ce va caracteriza intervalul 10 – 13 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi destul de redusă.

În Maramureş, până pe 2 noiembrie, media temperaturilor maxime va fi de 16 – 18 grade, iar ulterior vremea se va răci uşor. Astfel, în intervalul 3 – 10 noiembrie, media temperaturilor maximele va fi de 14 – 15 grade. Procesul de răcire a vremii va continua şi după data de 10 noiembrie, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va coborî spre 10 grade. Minimele vor ajunge de la 8 grade, în medie, în primele două nopţi ale intervalului, spre 6 grade pe 2 noiembrie, apoi vor creşte spre 10 grade, în 3 noiembrie. Ulterior nopţii de 3 noiembrie, minimele vor scădea din nou, de această dată spre valori medii în jurul a 4 grade, după care vor creşte spre 6 grade, în 5 noiembrie. Între 6 şi 11 noiembrie, variaţiile vor fi nesemnificative, valorile temperaturilor minime fiind de 4 – 6 grade. În ultimele două nopţi ale intervalului, minimele vor coborî spre medii de 2 – 3 grade. Probabilitatea de ploi va fi mai mare în 3 noiembrie, apoi în zilele de 5 şi 6 noiembrie.

În Moldova, în primele trei zile ale intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 18 – 20 de grade. Ulterior datei de 2 noiembrie, vremea se va răci, astfel încât în intervalul 3 – 10 noiembrie media temperaturilor maxime va fi de 14 – 15 grade, iar în intervalul 11 – 13 noiembrie de 10 – 12 grade. Minimele vor fi cuprinse între 8 şi 10 grade, în medie în intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie, vor scădea până spre 4 grade în noaptea de 4 noiembrie, apoi vor creşte până în jurul a 6 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 5 – 7 noiembrie. După data de 7 noiembrie, minimele vor scădea uşor spre valori medii în jurul a 4 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 8 – 13 noiembrie. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în 6 noiembrie.

În Dobrogea, în prima zi a intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 20 – 21 de grade, după care va scădea spre 16 grade, în data de 1 noiembrie, pentru ca ulterior să crească spre 22 de grade, în ziua de 2 noiembrie. Ulterior, vremea se va răci din nou, astfel încât media maximelor va coborî treptat până spre 16 grade, în ziua de 6 noiembrie. În ultimele zile ale intervalului, vremea se va răci din nou, de această dată maximele urmând să coboare până spre medii în jurul a 12 grade. În intervalul 31 octombrie – 6 noiembrie, temperaturile minimele vor fi cuprinse între 9 şi 12 grade, în medie, cu cele mai mari valori în prima zi a intervalului, precum şi în nopţile de 3, 5 şi 6 noiembrie. În perioada 7 – 13 noiembrie, valorile medii ale temperaturilor minime vor fi mai mici decât cele din intervalul anterior şi se vor situa între 6 şi 8 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

În Muntenia, în intervalul 31 octombrie – 2 noiembrie, media maximelor va fi cuprinsă între 21 şi 26 de grade, cea mai mare valoare urmând a se înregistra în ziua de 2 noiembrie. Ulterior zilei de 2 noiembrie, vremea se va răci, astfel încât maximele vor coborî spre medii în jurul a 20 de grade, până în data de 5 noiembrie, apoi spre 15 – 16 grade, până spre 11 noiembrie. În ultimele două zile ale intervalului, temperaturile maxime vor continua să scadă, până spre medii în jurul a 12 grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 8 şi 10 grade, în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie. După data de 3 noiembrie, minimele vor coborî spre medii în jurul a 8 – 9 grade în nopţile de 7 şi 8 noiembrie, apoi până spre valori în jurul a 4 grade, în intervalul 10 – 13 noiembrie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi destul de mică.

În Oltenia, în următoarele trei zile, media maximelor va fi cuprinsă între 21 şi 25 de grade, cu cea mai mare valoare în 2 noiembrie. Mai apoi, media maximelor va coborî spre 17- 18 grade, până în ziua de 5 noiembrie. Vremea va continua să se răcească uşor şi după ziua de 5 noiembrie, astfel că, în intervalul 6 – 11 noiembrie, media maximelor va fi de 15- 16 grade, iar în ultimele zile de prognoză va coborî spre 12 – 13 grade. Minimele vor avea valori medii cuprinse între 8 şi 10 grade, în primele nopţi ale intervalului, vor coborî ulterior spre 6 grade, în noaptea de 4 noiembrie, iar în intervalul 5 – 7 noiembrie vor creşte uşor până spre 7 – 8 grade. Din noaptea de 8 noiembrie, vremea se va răci treptat, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză media minimelor va coborî până la 4 grade. Probabilitatea pentru ploi este redusă pe parcursul intervalului de prognoză.

La munte, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 14 şi 17 grade, în primele trei zile ale intervalului de prognoză, apoi va scădea spre 8 grade, până în data de 7 noiembrie. Ulterior, în intervalul 8 – 13 noiembrie, tendinţa vremii este de răcire, dar variaţiile temperaturilor maxime vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că valorile medii ale maximelor vor fi de 6- 7 grade. Minimele vor avea valori medii cuprinse între 6 şi 8 grade, în intervalul 31 octombrie – 2 noiembrie, după care vor coborî spre două grade, până în noaptea de 7 noiembrie. Procesul de răcire a vremii va continua şi după noaptea de 7 noiembrie. Până la sfârşitul intervalului de prognoză, media maximelor va ajunge spre un grad Celsius. Probabilitatea pentru ploi va fi în creştere în zilele de 5 şi 6 noiembrie.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri