Caută
Close this search box.

Ucraina este un model pentru Taiwan, declară ministrul taiwanez de Externe, Joseph Wu

joseph wu

Ucraina este un model pentru Taiwan, afirmă ministrul taiwanez de Externe Joseph Wu, care anunţă un viitor ajutor în valoare de 56 de milioane de dolari destinat Kievului, o contribuţie în vederea reconstruirii infrastructurilor devastate în atacuri în atacuri ruseşti, relatează AFP.

Ucraina se bucură în Taiwan de o susţinere publică masivă, după ce Rusia a lansat la sfârşitul lui februarie o ofensivă vastă pe teritoriul ucrainean, care alimentează temeri cu privire la faptul că China ar putea să îşi pună în aplicare ameninţările cu privire la preluatrea controlului asupra insulei.

”Ucraina este un model pentru Taiwan”, a tunat Joseph Wu la Taipei, la primirea unor parlamentari ucraineni şi lituanieni.

”Lupăm amândouă pentru libertate şi democraţie şi ştim că Ucraina va învinge. Ucraina va învinge! Glorie Ucrainei şi vom învinge împreună cu Ucraina!”, a declarat ministrul de Externe taiwanez, conform News.ro.

Donarea celor 56 de milioane de dolari americani pe care a anunţat-o şeful diplomaţiei taiwaneze urmează să fie aprobată de către Parlamentul taiwanez.

Suma urmează să fie folosită la reconstruirea unor şcoli şi spitale ucrainene. Donaţia are loc în urma unei campanii publice de strângere de fonduri în favoarea Ucrainei, care a adunat aproape 33 de milioane de dolari în doar patru săptămâni de la începutul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri