Caută
Close this search box.

Vaccinul Pfizer / BioNTech actualizat oferă protecţie contra Omicron

pfizer

Pfizer Inc. şi partenerul său german BioNTech au anunţat că vaccinul lor Covid-19, adaptat pentru a combate varianta Omicron, a noului coronavirus, a generat un puternic răspuns imunitar, împotriva actualelor subvariante aflate în circulaţie, BA.5 şi BA.4, informează Reuters.

Potrivit celor două companii, datele medicale obţinute în urma unui studiu clinic, la care au participat pacienţi adulţi, au arătat că doza booster actualizată a acestui vaccin a determinat o creştere substanţială a nivelurilor de anticorpi neutralizanţi, împotriva subvariantelor BA.4 şi BA.5.

Vaccinurile adaptate la Omicron, produse de Pfizer şi de Moderna, au fost autorizate deja în mai multe ţări, inclusiv în Statele Unite, pentru adulţi, şi mai recent pentru copii cu vârste de peste cinci ani.

Autorizaţia emisă în Statele Unite s-a bazat însă pe datele de siguranţă şi de eficienţă ale vaccinului original Pfizer, nu pe cele ale vaccinului adaptat, pentru a combate BA.4 şi BA.5.

Datele preliminare publicate acum sugerează de asemenea că acest vaccin bivalent oferă probabil o protecţie mai bună împotriva subvariantelor Omicron, în comparaţie cu vaccinul original.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri