Caută
Close this search box.

VIDEO Noul ministru britanic al Finanţelor, Jeremy Hunt, anulează aproape toate măsurile fiscale anunţate de Lizz Truss

jeremy hunt

Noul ministru britanic al Finanţelor, Jeremy Hunt, a anunţat anularea a ”aproape tuturor măsurilor fiscale” anunţate în urmă cu trei săptămâni, de către predecesorul său, Kwasi Kwarteng, care au aruncat pieţele britanice în haos, relatează AFP.

Jeremy Hunt, numit vineri în funcţie, de urgenţă, subliniază că prioritatea Guvernului britanic este să restaureze stabilitatea.

Între principalele măsuri dezvăluite este plafonarea facturilor la energie a gospodăriilor, care va rămâne în vigoare, dar numai până în aprilie, nu timp de doi ani.

”Alte decizii dificile” urmează să fie anunţate, cu privire la cheltuielile guvernamentale, precum impozitele, anunţă Jeremy Hunt.

Aceste măsuri urmează să permită Guvernului să colecteze aproximativ 32 de miliarde de lire sterline (36,2 miliarde de euro) pe an, estimează ministrul britanic al Finanţelor.

”Mini-bigetul” în valoare de câteva zeci de miliarde de lire sterline, anunţat de către Guvernul Liz Truss, la sfârşitul lui septembrie, a antrenat o criză în Regatul Unit, conform News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri