Caută
Close this search box.

Violonistul Alexandru Tomescu a cumpărat Cabana Caraiman

cabana caraiman

Violonistul Alexandru Tomescu spune, desspre Cabana Caraiman: „Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau să fac un business”.

Cabana Caraiman a fost scoasă la vânzare în urmă cu trei ani, de britanicul care o deținea. Englezul a cerut 200.000 de euro. Noul proprietar e gata să investească, pentru a-i reda cabanei strălucirea de altădată.

Violonistul Alexandru Tomescu a cumpărat celebra Cabană Caraiman şi are planuri de restaurare

Cel mai cunoscut şi apreciat violonist român contemporan, Alexandru Tomescu, a cumpărat Cabana Caraiman, din Bucegi, pe care vrea să o restaureze şi să o reintroducă în circuitul turistic, relatează Profit.ro.

Până atunci, artistul merge acolo de câte ori îi permite timpul, inclusiv pentru mici reparaţii şi îmbunătăţiri, la clădirea abandonată de mai mulţi ani.

Fostul proprietar, un om de afaceri britanic, a deţinut clădirea 16 ani. În anul 2019, cabana a fost scoasă la vânzare, pentru circa 200.000 de euro, dar cetăţeanul britanic nu a găsit un cumpărător.

Ulterior, a negociat cu Alexandru Tomescu timp de şase luni, prin intermediari. Preţul final a fost undeva la mai puţin de 200.000 de euro, conform Profit.ro.

Tomescu plănuieşte o restaurare a cabanei, care ar urma să reintre în circuitul turistic şi să ofere adăpost celor care au nevoie de ea, de fapt, exact scopul pentru care a fost construită. Iniţial, înainte de al doilea război, aici a fost un refugiu pentru montaniarzi, aşa cum este şi cel de pe Vârful Omu.

“Caut informaţii despre istoria cabanei, numele foştilor cabanieri, fotografii vechi. Vreau să fie o cabană altfel, care să îi inspire şi pe alţii şi să arate că se poate face ceva frumos şi confortabil.

Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau să fac un business, vreau ceva cu specific montan, dar si cu o latură estetică. Un loc pentru montaniarzi, dar şi pentru muzicieni şi artişti în general”, a declarat Tomescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri