Caută
Close this search box.

Zelenski anunţă candidatura oraşului Odesa la Patrimoniul Mondial al UNESCO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat marţi candidatura la Patrimoniul Mondial al UNESCO a centrului istoric al oraşului Odessa, renumit pentru arhitectura sa şi „ţintă a bombardamentelor ruseşti”, relatează AFP, citată de Agerpres.

În cadrul Consiliului executiv al UNESCO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură), Zelenski s-a adresat într-un mesaj video celor 58 de state membre ale Consiliului pentru oficializarea acestei candidaturi.

Odesa, un oraş-port la Marea Neagră, renumit în special pentru scările monumentale şi centrul său istoric, este un punct strategic în acest conflict, fiind bombardat de mai multe ori de forţele ruse.

„Trebuie să trimitem un semnal clar că lumea nu va închide ochii la distrugerea istoriei noastre comune, a culturii noastre comune, a moştenirii noastre comune”, a spus preşedintele ucrainean.

„Una dintre etape ar trebui să fie conservarea centrului istoric al Odesei – un oraş frumos, un port important la Marea Neagră şi o sursă de cultură pentru milioane de oameni din diferite ţări”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri