Caută
Close this search box.

Agenţia pentru spionaj a Canadei investighează informaţiile venite de la persoane care locuiesc în ţară care au primit ameninţări cu moartea ”credibile” din partea Iranului

Agenţia pentru spionaj a Canadei investighează informaţiile venite de la persoane care locuiesc în ţară care au primit ameninţări cu moartea ”credibile” din partea Iranului, a anunţat Serviciul canadian pentru informaţii de securitate (CSIS), într-un comunicat, transmite Reuters.

Ameninţările sunt ”create pentru a-i reduce la tăcere pe cei care vorbesc public” împotriva Iranului, se arată în comunicat.

Agenţia colectează informaţii de la persoane care au suferit hărţuire şi intimidare legate de Republica Islamică Iran, se arată în comunicat.

”CSIS investighează în mod activ mai multe ameninţări la adresa vieţii care provin din Republica Islamică Iran, pe baza informaţiilor credibile”.

Agenţia lucrează îndeaproape cu comunităţile irano-canadiene care au fost vizate ”disproporţionat”, se arată în comunicat.

Serviciile de informaţii iraniene au făcut cel puţin 10 încercări de a răpi sau chiar ucide cetăţeni britanici sau persoane cu sediul în Regatul Unit, considerate de Teheran ca o ameninţare, a declarat miercuri şeful agenţiei interne de spionaj a Marii Britanii.

Canada are o serie de sancţiuni împotriva Iranului pentru presupuse încălcări ale drepturilor omului, inclusiv pentru moartea lui Mahsa Amini, o tânără kurdă iraniană în vârstă de 22 de ani, care a murit în septembrie, în timp ce se afla în custodia poliţiei morale a Iranului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri