Caută
Close this search box.

ANAF a blocat conturile a peste 2.400 de persoane şi entităţi legate de Rusia

anaf

ANAF a verificat peste 2.400 de firme și persoane, în contextul sancțiunilor impuse de UE, Rusiei, ca urmare a războiului declanșat împotriva Ucrainei, a declarat președintele ANAF, Lucian Heiuș.

Fiscul a blocat suma de 10,1 milioane de euro şi a dat amenzi contravenționale de 280.000 de lei celor care nu au respectat sancțiunile, confiscând 13,17 milioane de lei, a spus șeful ANAF, conform Profit.ro.

„După începerea războiului din Ucraina, au fost impuse anumite sancțiuni internaționale. Niciodată nu am discutat despre ele și cred că este momentul să vă dau și niște cifre, legat de activitatea ANAF, în acest domeniu.

Începând cu 28 februarie, anul acesta, la nivelul ANAF s-au efectuat verificări, în vederea identificării persoanelor sau entităților care au fost supuse sancțiunilor internaționale.

Am verificat peste 2.400 de persoane fizice li juridice, am emis șapte ordine de președinte ANAF, la diverse societăți, Aeroflot, TMK – patru societăți care aparțin aceluiași grup, Metaloinvest Trading, MMK Metalurji Sanayi, în total șapte entități, care au fost supuse acestor sancțiuni internaționale și la care ANAF a aplicat sancțiunile întrutotul”, a spus Heiuș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri