Caută
Close this search box.

ANRE a aplicat amenzi de 380.000 de lei, pentru emiterea cu întârziere a facturilor la Energie

energie

ANRE anunţă că, în urma controalelor făcute la furnizorii de energie electrică, au fost aplicate amenzi în valoare de 380.000 de lei, pentru emiterea cu întârziere a facturilor la energia electrică.

”Aşa cum am anunţat public, ca urmare a numeroaselor sesizări privind neemiterea facturilor de energie electrică, am demarat acţiuni de control la principalii furnizori de energie electrică.

Acţiunile de control au avut ca tematică verificarea modului în care, în perioada 01.04.2022 – 30.09.2022, furnizorii şi-au respectat obligaţia de a emite facturi conform perioadei de facturare convenită cu clienţii finali”, a transmis ANRE, conform News.ro.

Sursa citată a precizat că, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că furnizorii controlaţi nu şi-au respectat obligaţiile legale, respectiv au emis cu întârziere sau nu au emis facturi de energie electrică după fiecare perioadă de facturare, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 380.000 lei.

Amenzile au fost aplicate astfel:

ELECTRICA FURNIZARE 120.000 de lei

HIDROELECTRICA 70.000 de lei

CEZ VÂNZARE 60.000 de lei

E.ON ENERGIE ROMÂNIA 50.000 de lei

ENEL ENERGIE 50.000 de lei

ENEL ENERGIE MUNTENIA 30.000 de lei

ANRE anunţă că va continua monitorizarea situaţiei privind emiterea facturilor, informează News.ro.

Mii de persoane au reclamat în ultimele luni că nu au primit deloc sau au primit cu întârziere facturile la energie electrică. Inclusiv ANPC a verificat situaţia, fiind aplicate sancţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri