Caută
Close this search box.

Atacurile rusești au avariat un spital din Zaporojie

Atac cu rachete peste noapte lângă un spital din Zaporojie, a anunțat guvernatorul regiunii, Oleksandr Starukh, pe Telegram.

„Inamicul a atacat din nou suburbiile din Zaporojie. De data aceasta, rachetele au lovit lângă spital. Din fericire, oamenii nu au fost răniți, nu același lucru se poate spune despre clădire. Zeci de geamuri sunt sparte”, a scris guvernatorul, citat de TVR Info.

Bombardamentul are loc în contextul în care când ultimele atacuri ale Rusiei au deconectat toate centralele nucleare ale Ucrainei – dintre care una este situată în Zaporojie – pentru prima dată în 40 de ani, notează Guardian.

În urmă cu două zile o rachetă rusească a lovit maternitatea Spitalului Vilnianska de lângă Zaporojie și un nou născut a fost ucis în atac.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat pentru Financial Times că atacurile din această săptămână au creat o situație nemaiîntâlnită de 80 sau 90 de ani: „O țară de pe continentul european în care nu a existat deloc lumină”.

Joi seara, oficialii au anunțat că un reactor de la centrala nucleară Hmelnițki, a fost reconectat la rețea.

Centrala Zaporojie din teritoriul deținut de Rusia a fost reconectată joi, a anunțat compania ucraineană de energie nucleară Energoatom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri