Caută
Close this search box.

Augustin Zegrean, despre noile Legi ale Justiției: Le-au făcut ca să bifeze la UE

augustin zegrean

Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, a declarat că, probabil, CCR a respins sesizările pe Legile Justiției pentru că acestea au fost prost formulate. Nici legile în sine nu arată bine și, consideră Zegrean, mai bine nu erau făcute.

În opinia sa, politicienii Puterii au adoptat aceste legi cu gândul că vom fi primiți în Schengen, dar povestea aceasta deja s-a răsuflat. Așa că n-au mai rămas decât cu criticile pe care le tot primesc de câteva luni buni.

„Curtea le-a respins (sesizările) față de criticile formulate. Probabil criticile au fost prost formulate și nu au avut nici o legătură cu încălcarea Constituției”, a spus fostul președinte CCR, conform B1.ro.

Acesta a mai afirmat că a citit noile Legi ale Justiției, iar acestea conțin „multe reluări, reformulări, sunt multe modificări ca urmare a unor decizii CCR”.

„Nu e nicio laudă că au făcut legile acestea, n-au câștigat nimic, au câștigat criticile acestea. (…)

Deci ei au făcut legile astea ca să bifeze la UE că s-au făcut, că spuneau că e condiție de acordare a acelor bani mulți și aderare la Schengen. Schengenul cred că s-a răsuflat. Le-au făcut degeaba dacă pentru astea le-au făcut. Nu s-au ales decât cu criticile astea de câteva luni pe capul ministrului Justiției (Cătălin Predoiu, PNL), Ministerului Justiției și Parlamentului.

Dacă tot n-au făcut ce trebuia, măcar să nu le fi făcut. Eu așteptam să rezolve odată problema magistraților, cu procurorii care se consideră magistrați, dar ei nu sunt magistrați. Magistrați sunt doar judecătorii. De aici vin foarte multe nereguli, că foarte mulți funcționari din Ministerul Justiției, de la autoritatea penitenciarelor și de te miri unde sunt asimiliați cu magistrații și primesc salarii și pensii de magistrați”, a declarat Augustin Zegrean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri