Caută
Close this search box.

Autorităţile separatiste ruse se pregătesc să părăsească oraşul Nova Kahovka

nova kahovka

Autorităţile ruseşti de ocupaţie susţin că se pregătesc să părăsească oraşul Nova Kahovka, locul unui baraj-cheie pe fluviul Nipru, la câteva zile după ce au cedat controlul oraşului Herson forţelor ucrainene.

Pavel Filipciuk, şeful administraţiei de ocupaţie, a anunţat că oamenii din serviciul său şi locuitorii oraşului se vor retrage într-un loc sigur, potrivit agenţiei de ştiri TASS. Oamenii dintr-un perimetru de 15 kilometri ar trebui să fie pregătiţi să părăsească oraşul, relatează dpa, via Agerpres.

El a spus că există preocupări că barajul ar putea fi avariat de rachete, ceea ce ar putea duce la inundaţii. Ucraina şi Rusia s-au acuzat reciproc că plănuiesc un astfel de deznodământ.

Filipciuk a spus că forţele ucrainene au făcut din administraţia oraşului „ţinta numărul unu, pentru un atac terorist”.

El a afirmat că oamenii trebuie să fie pregătiţi să se îndrepte spre regiunea rusească Krasnodar, unde vor fi adăpostiţi în imobile încălzite, vor primi mese regulate şi un ajutor financiar de 100.000 de ruble (1.650 de dolari).

Ucraina susţine că aceasta este o stratagemă, pentru a-i convinge pe oameni să iasă din ţară. Există informaţii că forţele ucrainene au avansat până la comunităţi apropiate de barajul de Nova Kahovka, notează dpa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri