Caută
Close this search box.

Biden a ridicat tonul la Zelenski într-o discuție telefonică, potrivit NBC

Convorbirile telefonice dintre președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și liderul de la Casa Albă au devenit o obișnuință de când Rusia a lansat invazia în Ucraina. Însă, o discuție telefonică între cei doi lideri din luna iunie s-a desfășurat diferit, relatează NBC News.

Potrivit informațiilor acordate de persoanele familiarizate cu discuția dintre președintele american și cel ucrainean, Biden abia terminase să-i comunice lui Zelenski amănuntele referitoare la cel mai nou pachet de ajutor pentru Ucraina când președintele ucrainean a luat cuvântul, înșirând alt ajutor suplimentar de care avea nevoie și pe care nu-l primește.

Liderul de la Casa Albă s-ar fi pierdut cu firea și ar fi ridicat tonul la Zelenski, spunându-i că poporul american este foarte generos și că administrația și armata SUA lucrează din greu pentru a acorda tot ajutorul Ucrainei și că președintele ucrainean putea să arate puțin mai multă recunoștință.

Oficialii din administrația Biden afirmă că relația dintre cei doi lideri s-a îmbunătățit tot mai mult de la acea conversație telefonică din luna iunie. Ulterior, președintele ucrainean a publicat un mesaj prin care a mulțumit Statelor Unite și în care a lăudat sprijinul generos pe care l-a primit din partea partenerilor americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri