Caută
Close this search box.

Cât este salariul minim propus de Guvernul Ciucă

O primă rundă de negocieri a avut loc miercuri, la Palatul Victoria, însă fără un rezultat concret. Guvernul Ciucă a propus o creștere de la 2 550 de lei, cât este acum, la 3 000 de lei brut.

Sindicaliștii nu sunt de acord cu această variantă, în sensul că vor ca deducerile să se aplice pentru toate salariile, nu doar pentru cele de pe minimul grilei.

„Din punct de vedere al propunerii guvernamentale de a merge pe 3 mii cu deductibilitate de 200, nu deductibilitate uniformă, ci numai pentru salariul minim, scutirea de taxe și impozite a 200 de lei, am comunicat că suntem împotriva sistemului”, a spus Bogdan Hossu, preşedintele Confederaţiei Sindicale Cartel Alfa, citat de TVR.

De la 1 iunie 2022 până acum, firmele din România au majorat voluntar 130.000 de contracte de muncă, oferindu-le angajaților un plus de până la 200 de lei la salariul minim, beneficiind de scutirile de taxe acordate de Guvern.

Acum, patronatele sunt de acord cu creșterea salariului minim, dar i-au prezentat premierului propriul mecanism prin care se poate face această majorare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri