Caută
Close this search box.

Ce fac comandanţii ruşi cu telefoanele morților din Ucraina pentru a le păcăli rudele că aceştia trăiesc

Istoricul militar britanic Chris Owen a reconstituit soarta unor batalioane rusești decimate de armata ucraineană, precum și metodele sinistre la care apelează Kremlinul pentru a ascunde dezastrul, potrivit Ziare.com.

Analiza istoricului vizează corpul special de armată format din bașkiri, grup etnic minoritar din republica Bașkiria, aflată în sud-vestul Rusiei.

Două batalioane formate din voluntari bașkiri au fost formate în lunile mai-iunie. Au ajuns pe front în august, iar contraofensiva începută în acea perioadă de armata ucraineană a forțat Kremlinul să-i împrăștie pe membrii unității militare pe toată linia frontului, pentru a acoperi găurile.

Cifrele oficiale ale victimelor nu au fost publicate, dar multe decese au fost raportate de autoritățile locale sau rude pe rețelele de socializare. Relatarea unui blogger militar rus arată că un batalion de bașkiri a pierit în bătălia pentru Herson.

În acest timp, autoritățile din Bașkiria au postat pe rețelele sociale poze vechi ale soldaților, afirmând că aceștia au moralul ridicat și așteaptă cu nerăbdare victoria.

Cu toate acestea, rudele au devenit din ce în ce mai alarmate când au descoperit că nu-și pot contacta apropiații nici direct, nici prin intermediul armatei.

„Ruda prietenului meu a fost comandant de pluton în batalionul Șaimuratov. A dispărut chiar în ziua în care au fost aruncați în bătălia din Herson. Telefonul a încetat să-i mai funcționeze în prima fază, iar rudele nu l-au mai putut contacta”, a relatat pe Telegram un blogger rus.

„Cam o dată pe zi, rudei îi apare că militarul mort este activ pe WhatsApp, fără însă să încerce să contacteze pe cineva de acasă. Cineva îi pornește telefonul intenționat, astfel încât rudele să creadă că este în viață, dar că pur și simplu este prea ocupat ca să poate răspunde. Acesta este genul de șmecherie pe care comandanții o fac”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri