Caută
Close this search box.

Deputatul USR Nicu Fălcoi, ales vicepreşedinte al Adunării Parlamentare NATO

Deputatul USR Nicu Fălcoi a fost ales vicepreşedinte al Adunării Parlamentare NATO, fiind totodată reconfirmat vicelider al grupului Alianţa liberalilor şi democraţilor din cadrul Adunării Parlamentare NATO, informează USR.

Funcţia de vicepreşedinte al Adunării Parlamentare NATO mă onorează şi mă responsabilizează foarte mult, mai ales ţinând cont de perioada dificilă pe care o străbatem. Adunarea Parlamentară NATO este un liant şi un foarte important for de discuţie pentru teme şi subiecte fierbinţi de politică externă, apărare şi securitate, fiind un organism care reuneşte 269 de membri din parlamentele celor 30 de ţări membre NATO, la care se adaugă delegaţi din 11 ţări asociate, 4 ţări asociate mediteraneene, precum şi 8 delegaţii parlamentare de observatori„, a declarat deputatul USR Nicu Fălcoi.

Adunarea Parlamentară NATO contribuie la asigurarea transparenţei politicilor NATO prin dezbateri şi rapoarte şi, implicit, la înţelegerea de către opinia publică a politicilor Alianţei, menţionează USR.

În ultimii şase ani, parlamentarul USR a fost „puternic” implicat în activităţile Adunării Parlamentare NATO şi în promovarea obiectivelor României, fiind vicepreşedinte al Comisiei de Apărare şi Securitate (DSC) şi activând în Mediterranean and Middle East Special Group (GSM) şi Ukraine-NATO Interparliamentary Council (UNIC), precizează aceeaşi sursă.

Citeşte şi: Ambulanţierii declanșează proteste pe termen nelimitat

Am susţinut cu implicare temele de politică externă de pe agenda USR şi am făcut cunoscută poziţia noastră fermă europeană şi euroatlantică. Calitatea de membru şi vicelider al grupului Alianţa liberalilor şi democraţilor, grup din care şi USR face parte, a reprezentat pentru mine un sprijin important„, a mai precizat Nicu Fălcoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri