Caută
Close this search box.

Digi24: Sfârșitul îmbătrânirii și secretele nemuririi. Cursa contra timpului a cercetătorilor

Nu există niciun organism nemuritor pe Pământ, dar există un număr surprinzător de mare de specii care au o viață foarte lungă. Unele dintre ele au o anatomie foarte apropiată de a nostră, ceea ce îi face pe cercetători să creadă că speranța de viață a oamenilor sănătoși ar putea fi prelungită cu mult peste limita actuală, relatează Sky News.

Uriașa broască țestoasă de Galapagos și unele specii de reptile și pești, de exemplu, prezintă ceva ce se numește „sensecență neglijabilă” – ele sunt organisme care nu prezintă semne de îmbătrânire biologică, precum reducerea capacității de a se reproduce, declin funcțional sau creșterea ratei mortalității odată cu înaintarea în vârstă.

Probele de țesut obținute de la o țestoasă de Galapagos tânără și de la una care a trăit 150 de ani sunt foarte asemănătoare. Capacitatea lor de a se deplasa, de a se hrăni și de a se reproduce nu scade foarte mult pe măsură ce îmbătrânesc. Rechinul boreal ar trăi 300 de ani sau chiar mai mult. Așadar, de ce nu ar putea și oamenii să facă la fel?

Există câteva teorii, dar în esență explicația are legătură cu faptul că în evoluția speciei noastre, capacitatea de a trăi mai mult decât ne ia să ne reproducem și să ne creștem copiii nu a reprezentat niciodată un avantaj.

Citește integral pe Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri