Caută
Close this search box.

DNA cere percheziţie informatică, într-un dosar al fostului primar Daniel Tudorache (PSD)

daniel tudorache

Procurorul-şef DNA, Crin Bologa, solicită avizul Camerei Deputaţilor, pentru o percheziţie informatică, într-un dosar al fostului primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache.

În speţă, Tudorache e suspectat de complicitate la abuz în serviciu, vizând achiziţii nelegale, supraevaluate, ale unor tablete pentru elevi şi produse necesare în timpul pandemiei de COVID-19, precum nebulizatoare de decontaminare şi termoscannere.

În acest dosar, sunt urmărite penal 56 de persoane, între care şi fostul primar şi ulterior consilier local, Marian Vanghelie. Sunt suspiciuni că membrii grupării ar fi obţinut foloase necuvenite, de peste 67 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA, procurorul şef DNA Crin Bologa a iniţiat procedura necesară în vederea încuviinţării de către Camera Deputaţilor a unei percheziţii informatice, în dosarul penal privindu-l pe Daniel Tudorache, în prezent deputat PSD în Parlamentul României, suspect de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.

”Concret, procurorul şef al DNA a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul şi dosarul penal întocmite de procurorii din cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, pentru a fi înaintate ministrului Justiţiei, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaţilor, în baza art. 72 din Constituţia României, art. 23 alin. 1 si art. 24 din Legea 96/2006 republicată, privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, art. 222 alin. 1 şi 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, încuviinţarea percheziţiei informatice faţă de persoana menţionată care are calitatea de suspect în dosar”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri