Caută
Close this search box.

Dumitru Prunariu donează un teren în Timiş. Condiţia – să fie amenajat un observator astronomic şi un muzeu

Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român, a donat Consiliului Județean Timiș (CJT) un teren moștenit de la bunicii săi, aflat chiar lângă casa în care a copilărit. În viitor, CJT va amenaja acolo un centru educațional, care, pe lângă un muzeu, va cuprinde și un observator astronomic, potrivit tion.ro.

Joi, consilierii județeni au votat „Proiectul de hotărâre privind aprobarea acceptării ofertei de donație a imobilului situat în Groși, nr. 33 1/2, înscris în Cartea funciară nr. 407048, Margina”.

„Dumitru-Dorin Prunariu a convenit să doneze Județului Timiș imobilul situat în Groși, Margina. Imobilul este compus din teren în suprafață de 1.667 de metri pătrați cu nr. top 407048, având categoria de folosință – curți construcții.

Din CF-ul menționat rezultă că imobilul este liber de sarcini și este proprietatea donatorului Dumitru-Dorin Prunariu, dobândită prin succesiune, în cotă de 1/1. Valoarea imobilului este de 3.334 euro, reprezentând 16.268 lei calculat la cursul BNR valabil la data autentificării ofertei, va fi declarat ca fiind de interes public județean și va fi înscris în domeniul public al Județului Timiș.

Potrivit ofertei de donație, donatorul solicită ca imobilul să fie utilizat pentru realizarea unui obiectiv de investiții constând într-un Centru educațional care să includă un muzeu și/sau observator astronomic/planetariu, precum și achitarea taxelor/impozitelor generate de autentificarea donației de către donator”, precizează Alexandru Proteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

„Dorim să preluăm terenul de lângă casa unde a copilărit astronautul Dumitru Prunariu”, a explicat Alin Nica, președintele CJ Timiș, înainte ca donația să fie aprobată.

Terenul pe care îl deține în satul timișean Groși l-a moștenit de la bunicii săi paterni și se află chiar lângă casa unde venea în copilărie.

„Dacă în cinci ani nu îl facem, domnul Prunariu își retrage donația. Ar fi o oportunitate deosebită pentru noi. Scopul va fi, în primul rând, educativ”, a declarat consilierul județean Petre Mihăieș de la USR, fost pilot pe avioane supersonice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri