Caută
Close this search box.

Fost primar, reţinut pentru mărturie mincinoasă

Fostul primar al municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a fost reţinut luni pentru 24 de ore, el fiind cercetat pentru mărturie mincinoasă, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Acuzaţia are legătură cu dosarul în care se fac cercetări cu privire la spălarea operelor lui Constantin Brâncuşi din Parcul Central al municipiului cu jet de apă, în anul 2013. Marţi, fostul edil urmează să fie audiat din nou.

O comisie internaţională constituită din mai mulţi experţi s-a întrunit în februarie 2014, la Târgu-Jiu, pentru a analiza starea în care se aflau operele sculptorului Constantin Brâncuşi, după ce Poarta Sărutului fusese spălată cu jet de apă sub presiune.

Potrivit preşedintelui comisiei, Radu Boroianu, la acea dată secretar de stat în Ministerul Culturii, reprezentanţii firmei care a contractat lucrările de întreţinere a Porţii Sărutului au greşit atunci când au decis că opera respectivă trebuie spălată cu jet de apă, procedeu care a generat desprinderea unor bucăţi din monument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri