Caută
Close this search box.

VIDEO GALERIE FOTO Incendiu cu degajări mari de fum, la un centru de reciclare a deşeurilor din Chitila

incendiu

Un incendiu a izbucnit la un centru de reciclare a deşeurilor, din Chitila, manifestându-se cu degajări mari de fum.

Pompierii au intervenit cu opt autospeciale de stingere, ulterior numărul acestora fiind suplimentat.

Suprafaţa afectată este de 1.000 de metri pătraţi. Populaţia a fost avertizată prin mesaj Ro-Alert, să evite zona. Până în prezent, nu au fost semnalate victime.

Ministerul Mediului a precizat că situaţia este monitorizată şi că, în condiţiile meteolorologice actuale, evoluţia norului de fum va fi de dispersie şi de deplasare lentă către vest, sud-vest.

”Un incendiu cu degajări mari de fum a izbucnit, în această după-amiază, la un centru de colectare a deşeurilor (Remat Chitila), în proximitatea municipiului Bucureşti.

Comisarii de la Garda Naţională de Mediu se află deja la faţa locului, pentru a evalua situaţia din punct de vedere al protecţiei mediului.

Din primele informaţii, în momentul de faţă ard 35-40 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (în special aparate frigorifice) decontaminate, care urmau să intre în procesul de reciclare.

Situaţia este monitorizată în continuare, iar după stingerea incendiului comisarii GNM vor evalua pagubele de mediu produse”, au arătat reprezentanţii MInisterului Mediului, într-o postare pe Facebook.

Conform informaţiilor furnizate de Administratia Nationala de Meteorologie RA, în zonă vântul va sufla în general slab, viteze de cel mult 15 km/h, din sector predominant estic, nord-estic, astfel încât evoluţia norului de fum va fi de dispersie şi de deplasare lentă către vest, sud-vest.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti monitorizează evoluţia calităţii aerului din zonă prin intermediul celor două staţii de monitorizare amplasate în proximitate: B9 – Bucureştii Noi şi B10 – Chiajna, a precizat Ministerul Mediului.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, stivele cu deşeuri au 10 metri înălţime. Au fost alertate 9 autospeciale de stingere şi 6 cisterne. Pompierii intervin pentru stingerea incendiului şi pentru limitarea propagării flăcărilor.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Mediu, acolo erau depozitate 35-40 de tone carcase de frigidere, fără motor, fără freon, de la care arde spuma izolatoare.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat, la Digi 24, că flăcările sunt foarte mari, peste întălţimea stivelor de deşeuri, iar coloana de fum care se degajă se îndreaptă spre o zonă de hale şi depozite, însă locuitorii din zonă sunt sfătuiţi să ţină geamurile închise

El a precizat că nu s-au semnalat victime, iar în zona incendiului sunt doar forţele de intervenţie. Daniel Vasile a menţionat că intervenţia va fi una de durată.

”Dispozitivul a fost suplimentat, sunt alertate 8 autospeciale de stingere şi 4 cisterne de mare capacitate”, a transmis ISU Bucureşti-Ilfov. Conform sursei citate, suprafaţa afectată este de 1.000 de metri pătraţi.

A fost remis mesaj prin sistemul RoAlert, din cauza fumului degajat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri