Caută
Close this search box.

Guvernatorii băncilor centrale din Franţa şi Germania cer accelerarea paşilor spre uniunea pieţelor de capital

ue

Războiul din Ucraina, inflaţia şi criza energetică au făcut mai importantă ca niciodată continuarea paşilor spre uniunea pieţelor de capital, pentru a finanţa tranziţia verde şi digitală, au declarat luni guvernatorii băncilor centrale din Franţa şi Germania, transmite Reuters.

Într-un editorial comun publicat în ziarele Les Echos şi Handelsblatt, François Villeroy de Galhau şi Joachim Nagel au încercat să dea dovadă de unitate într-un moment în care există tensiuni în relaţiile dintre Paris şi Berlin.

„Europa este în mijlocul unei crize: războiul Rusiei împotriva Ucrainei, criza energetică, inflaţia. Scriem astăzi cu o singură convingere: unitatea noastră a devenit mai dificilă dar esenţială”, au apreciat guvernatorii Banque de France şi Bundesbank. „Şi ceea ce este valabil pentru Europa ca întreg, este valabil în primul rând pentru prietenia franco-germană: a ne divizia ar însemna condamnarea noastră”, scriu cei doi guvernatori, preluați de Agerpres.

Oficialii din Franţa şi Germania au exprimat opinii opuse pe parcursul ultimei luni şi au fost nevoiţi să amâne organizarea unui summit comun în încercarea de a-şi rezolva divergenţele.

François Villeroy de Galhau şi JoachimNagel au subliniat că iniţiativa uniunii pieţelor de capital, lansată în 2015 de Uniunea Europeană, trebuie să continue pentru ca stabilitatea financiară să promoveze diversificarea geografică a surselor de finanţare şi prin consolidarea procesului de împărţire a riscurilor din sectorul privat prin dezvoltarea finanţării de tip equity.

„Trebuie să facem mai mult decât să accelerăm tranziţia noastră energetică, şi de aceea avem nevoie de resursele financiare oferite de uniunea pieţelor de capital”, au precizat cei doi guvernatori, adăugând că este imperios ca blocul comunitar să devină mai atractiv pentru investitorii locali şi străini.

Citește și: Maestrul naiului, Gheorghe Zamfir, în ipostază de pictor

„Finalizarea pieţelor de capital este cu siguranţă o cursă pe termen lung. Pentru a avea succes este important să alegem acum direcţia corectă”, subliniază guvernatorii băncilor centrale din Franţa şi Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri