Caută
Close this search box.

Heiuş: Antifraudă Deva, amenzi de 30.000 de lei ţăranilor ce vând mere, pere, pe marginea drumului

heiuş

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, a anunţat că doi inspectori de la Antifraudă Deva au dat patru amenzi în valoare de 30.000 de lei acelor ţărani care vând mere sau pere, pe marginea drumului, afirmând că îi este ruşine că asemenea oameni lucrează la ANAF şi aşa înţeleg ei să lupte împotriva marii evaziuni fiscale.

Lucian Ovidiu Heiuş a declarat că nu toate lucrurile care se întâmplă la nivelul ANAF sunt pozitive.

“Din păcate, nu întotdeauna lucrurile care se întâmplă la nivelul ANAF-ului sunt pozitive. Doi inspectori de la Antifrauda 5 Deva, deci din vestul ţării, au considerat că în partea de vest a României evaziunea fiscală s-a terminat.

În mintea lor au considerat că în Timişoara toate cluburile îşi fiscalizează toate veniturile, toate marile restaurante înregistrează tot ceea ce se vinde, că achiziţiile intracomunitare din Arad sunt toate înregistrate şi fiscalizate, că în Caraş nu se mai face contrabandă cu alcool. Ce au considerat aceşti inspectori, îmi cer scuze, nu inspectori, aceşti indivizi pentru că dacă-i numesc inspectori Antifraudă deja e prea mult.

S-au dus în luna octombrie şi au dat patru amenzi în valoare de 30.000 de lei acelor oameni, acelor ţărani care stau pe marginea drumului, câteodată chiar în faţa casei şi vând nişte mere, nişte pere, nişte struguri, poate un borcan de miere având certificat de producător.

Aceşti indivizi, repet, nu pot să fie numiţi inspectori fiscali, inspectori antifraudă le-au dat la patru asemenea persoane câte treizeci de mii de lei amendă”, a afirmat Heiuş.

El consideră că cei doi inspectori de la Antifraudă fac ANAF-ul de râs.

“Aici au considerat ei că este marea evaziune fiscală, că ăsta este rolul Antifraudei, să meargă şi să găsească frauda adevărată în România, la cei patru oameni care vindeau nişte mere şi nişte pere, care într-adevăr probabil că nu erau din grădina lor proprie aşa cum prevede legea şi le-au dat zece mii de lei amendă pentru aceasta şi le-au mai găsit trei litri de ţuică şi le-a dat douăzeci de mii de lei amendă.

În total, a primit amendă o persoană treizeci de mii de lei, un om care, în loc să fure, în loc să stea cu mâna întinsă, stă poate toată ziua în soare, în praf, în vânt, pe marginea drumului, să vândă corect nişte produse, să-şi completeze venitul.

Şi vin aceşti nemernici, care fac de râs ANAF-ul, care aruncă cu noroi pe obrazul celor 600 de colegi de la Antifraudă, care îşi fac treaba aşa cum trebuie, colegi care se duceau şi confiscau trei kilograme de aur, de la case de amanet din Strehaia.

Şi aceşti indivizi se duceau să dea amenzi de treizeci de mii de lei, la acei oameni care stau şi vând pe marginea străzii”, a precizat preşedintele ANAF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri