Caută
Close this search box.

Incendii în Petroşani şi Bulzeştii de Sus, generate de coşurile de fum

Două case au fost cuprinse de flăcări în municipiul Petroşani şi în satul Bulzeştii de Sus, din primele verificări pompierii constatând că incendiile au avut drept cauză coşurile de fum defecte sau izolate necorespunzător, a informat luni Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, citat de Agerpres.

O primă intervenţie a avut loc la o casă din municipiul Petroşani, în cursul nopţii de duminică spre luni, la sosirea pompierilor militari incendiul manifestându-se cu flacără în podul locuinţei, cu posibilitate de extindere la unul dintre vecini.

Nu au existat victime, însă flăcările au distrus acoperişul pe o suprafaţă de circa 90 de metri pătraţi. Incendiul a fost stins după mai bine de două ore de efort susţinut al echipajelor trimise la faţa locului.

Cel de-al doilea incendiu s-a produs la o casă din localitatea Bulzeştii de Sus, unde trăiau două persoane în vârstă. Cei doi bătrâni au fost evacuaţi la timp din locuinţă de către un vecin, care a observat flăcările.

Focul, care se manifesta violent pe o suprafaţă de circa 100 metri pătraţi, a fost stins după patru ore, deoarece în zonă nu sunt hidranţi, iar pompierii şi-au asigurat apa necesară cu ajutorul unei motopompe.

Citește și: Guvernatorul băncii centrale prezintă azi raportul trimestrial al inflaţiei

Cauza probabilă a declanşării incendiului au fost scânteile de la coşul de fum, care au intrat în contact cu materiale combustibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri