Caută
Close this search box.

Iranul recunoaşte în premieră! Putin primeşte o lovitură dură

Iranul a recunoscut sâmbătă în premieră că a furnizat drone Rusiei, ministrul de externe de la Teheran, Hossein Amirabdollahian, declarând, citat de agenţia de stat IRNA, că Republica Islamică a trimis Moscovei un număr limitat de drone înaintea invaziei ruse din Ucraina, transmit dpa şi Reuters.

În ceea ce Reuters numeşte ”cel mai detaliat răspuns de până acum” cu privire la drone, şeful diplomaţiei iraniene a menţionat că un ”număr mic” de drone a fost livrat Rusiei cu câteva luni înaintea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie, dar a negat totuşi că ţara sa a mai trimis arme după declanşarea invaziei sau că Teheranul ar fi furnizat rachete.

”Această vâlvă făcută de unele ţări occidentale cum că Iranul a furnizat rachete şi drone Rusiei pentru a o ajuta în războiul din Ucraina – partea cu rachetele este complet greşită. Partea cu dronele este adevărată, am furnizat Rusiei un număr mic de drone cu câteva luni înaintea războiului din Ucraina”, a declarat Amirabdollahian, citat de IRNA, preluată de Reuters.

Kievul şi Washingtonul au criticat recent folosirea de drone kamikaze de fabricaţie iraniană în războiul din Ucraina, aminteşte dpa, care adaugă că, potrivit unor informaţii,

Teheranul a trimis personal militar în peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014, pentru a-i antrena pe militarii ruşi în folosirea dronelor şi pentru acordarea de asistenţă tehnică.

Până acum, Iranul a negat că a livrat drone Rusiei, scrie dpa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri