Caută
Close this search box.

Joe Biden confundă numele Cambodgiei cu cel al Columbiei, la summitul de la Phnom Penh

biden

Preşedintele american Joe Biden a făcut o nouă gafă, în timpul vizitei sale în Cambodgia, o ţară din Asia de Sud-Est.

El a mulţumit ”premierului, pentru leadershipului Columbiei în preşedinţia ASEAN”, confundând ţara asiatică cu o ţară sud-americană – Columbia, relatează AFP, citată de News.ro.

”Vreau să-i mulţumesc premierului (n.r. Hun Sen) pentru leadershipul Columbiei, în preşedinţia ASEAN”, a afirmat preşedintele american, în deschiderea summitului din Asia de Sud-Est, de la Phnom Penh, alături de prim-ministrul Cambodgiei, Hun Sen.

Columbia, o ţară sud-americană, pare să fie în mintea preşedintelui american, pentru că liderul SUA a comis aceeaşi greşeală când a părăsit Casa Albă, pentru lunga sa călătorie în Asia.

El le-a spus reporterilor că ”se îndrepta spre Columbia” (”Colombia” în limba engleză), înainte de a se corecta rapid.

”Vreau să spun, Cambodgia” (”Cambodia”, în limba engleză), a rectificat el.

Joe Biden, care împlineşte 80 de ani luna aceasta, este cunoscut pentru numeroasele sale gafe, de la începutul mandatului său prezidenţial.

Cea mai recentă gafă a sa, care este uşor de contestat din punct de vedere geografic, a fost totuşi mai puţin jenantă decât cea făcută de vicepreşedinta americană în septembrie anul trecut în Coreea de Sud.

Vicepreşedinta americană Kamala Harris,a spus, în timpul unei vizite în zona demilitarizată care separă Coreea de Nord de Coreea de Sud, că Statele Unite au ”o alianţă cu Republica Coreea de Nord. Şi este o alianţă care este puternică şi de durată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri