Caută
Close this search box.

Laura Codruţa Kovesi: Nu există nici o ţară fără corupţie în Europa

Corupţia este prezentă peste tot şi nu există nici o ţară „fără corupţie” în Uniunea Europeană, a declarat şefa Parchetului european, Laura Kovesi, vineri, la Zagreb.

„Există un mit pe care aş dori să îl risipesc astăzi. Dacă Bulgaria sau Croaţia sau România au mai multe cazuri decât alte state membre ale UE, aceasta nu înseamnă că aceste ţări sunt mai corupte decât celelalte.

Nu există nici o ţară curată în Europa, corupţia este prezentă pretutindeni”, a declarat Laura Kovesi într-o conferinţă de presă desfăşurată în timpul vizitei sale din această săptămână în Croaţia”, potrivit Agerpres.

„Pot vedea că în Croaţia există o dorinţă de a descoperi acele infracţiuni şi de a le investiga. Cred că acest lucru este foarte important, atunci când vorbim despre corupţie şi lupta împotriva fraudei financiare, despre cum se comportă autorităţile.

Dacă ele încearcă să ascundă sub covor acele probleme şi să descopere zero cazuri, aceasta nu înseamnă că nu există corupţie.

Cred că numărul de cazuri reflectă existenţa voinţei politice şi că toată lumea face o muncă formidabilă”, a continuat procurorul-şef european.

„Toţi sunt egali în faţa legii şi investigaţiile ar trebui să fie desfăşurate în acelaşi fel”, a explicat Laura Codruţa Kovesi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri