Caută
Close this search box.

Marea Britanie avertizează Rusia că va suferi „consecințe severe” dacă folosește arme nucleare în Ucraina

Marea Britanie l-a avertizat pe președintele rus Vladimir Putin că vor exista consecințe severe dacă Moscova folosește arme nucleare în Ucraina, spunând că o astfel de mișcare va schimba natura conflictului, transmite Reuters.

Secretarul britanic al afacerilor externe, James Cleverly, a îndemnat Rusia să nu împiedice exporturile de cereale și susține că „declarațiile tot mai disperate” de la Kremlin sunt menite să devieze atenția de la efortul de război șovăitor al Rusiei.

Vladimir Putin susține că Rusia nu a vorbit despre utilizarea armamentului nuclear în Ucraina, acuzând în schimb Kievul că ar putea să creeze și să detoneze o „bombă murdară”.

James Cleverly consideră că este „absurd” să acuzi Ucraina că ar plănui să detoneze o astfel de bombă și că retorica președintelui rus despre armamentul nuclear este „iresponsabilă”.

„Nicio altă țară nu vorbește despre utilizare nucleară. Nicio țară nu amenință Rusia sau pe președintele Putin”, a declarat șeful diplomației britanice.

„Ar trebui să îi fie clar că, pentru Regatul Unit și aliații noștri, orice fel de utilizare a armelor nucleare ar schimba natura conflictului. Ar exista consecințe severe pentru Rusia”, a subliniat oficialul.

Ministerul rus al apărării acuzase membri ai forțelor navale britanice că ar fi aruncat în aer conductele Nord Stream luna trecută și că „specialiști britanici” din aceeași unitate ar fi jucat un rol în atacul de sâmbătă din Crimeea care a vizat Flota Rusă de la Marea Neagră

„Acum, Kremlinul recurge la a răspândi afirmații false, producând povești inventate care spun mai multe despre fracturile din guvernul Rusiei decât despre noi”, a afirmat James Cleverly, fără să menționeze totuși acuzația formulată de partea rusă.

Rusia a suspendat acordul intermediat de ONU pentru exportul de cereale, invocând atacul de sâmbătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri