Caută
Close this search box.

Meta are în plan concedieri masive

facebook

Meta, compania mamă a Facebook şi Instagram, plănuieşte să concedieze mii de angajaţi începând din această săptămână, potrivit Wall Street Journal (WSJ), în condiţiile în care mai multe companii de tehnologie au concediat o parte din forţa lor de muncă ca răspuns la criza economică, relatează Agerpres, citând AFP.

Acesta ar putea fi planul social cel mai substanţial din acest sector, potrivit cotidianului american, după pandemia de coronavirus în urma căreia sectorul a beneficiat de o creştere a veniturilor, dar şi a personalului acestor companii.

Meta dispunea la 30 septembrie de aproximativ 87.000 de angajaţi la nivel mondial.

Cu ocazia publicării recente a ultimelor rezultate trimestriale dezamăgitoare, Mark Zuckerberg a menţionat că personalul Meta nu va mai creşte până la sfârşitul anului 2023, sau chiar va scădea uşor.

Potrivit surselor WSJ, planul social ar urma să fie anunţat miercuri şi câteva mii de angajaţi vor fi afectaţi de acest prim plan social din istoria gigantului reţelelor de socializare.

Joia trecută, două companii din Silicon Valley, Stripe şi Lyft, au anunţat concedieri masive, în condiţiile în care Amazon a îngheţat angajările la birourile sale.

Twitter, recent achiziţionat de Elon Musk, tocmai a concediat aproximativ jumătate din cei 7.500 de angajaţi ai săi.

„Ne confruntăm cu un mediu macroeconomic instabil, o concurenţă acerbă, probleme de direcţionare a reclamelor şi costuri în creştere pentru investiţiile noastre pe termen lung, dar trebuie să spun că produsele noastre par să funcţioneze mai bine decât sugerează unele comentarii”, a declarat Mark Zuckerberg la sfârşitul lunii octombrie, în cadrul conferinţe pentru analişti.

Cu toate acestea, Meta a pierdut într-un an aproape 600 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră.

Compania a îngrijorat pieţele încă de la începutul anului, când a anunţat pentru prima dată că a pierdut utilizatori pe reţeaua sa socială Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri