Caută
Close this search box.

Ministerul Mediului prezintă, luni, Hărţile de Hazard şi de Risc la Inundaţii, actualizate

tanczos barna

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) organizează, luni, o sesiune de informare şi prezentare a Hărţilor de Hazard şi de Risc la Inundaţii, actualizate.

Proiectul Ro-Floods este implementat de MMAP, în calitate de lider de proiect, şi de Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR), în calitate de partener şi cu sprijinul Băncii Mondiale.

La eveniment au fost invitaţi: Barna Tanczos – ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Olimpia Negru – managerul proiectului Ro-Floods şi director general al Direcţiei Generale Ape din cadrul MMAP, Sorin Rîndaşu – director al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din ANAR, şi Chris-Philip Fischer – specialist senior Managementul Resurselor de Apă din partea Băncii Mondiale.

Hărţile de Hazard şi de Risc la Inundaţii actualizate au fost realizate cu sprijinul Băncii Mondiale, fiind încărcate într-un vizualizator web GIS, revizuite şi validate de către specialiştii din cadrul Administraţiilor Bazinale de Apă şi părţilor interesate selectate, precum primării şi alte organizaţii locale şi regionale.

În total, peste 900 de specialişti au beneficiat de accesul necesar pentru a putea revizui hărţile şi pentru a putea identifica zonele în care analiza a fost reluată de către specialiştii în modelare şi ulterior îmbunătăţită.

În luna septembrie 2022, toate hărţile au fost avizate de către cele 11 Comitete de Bazin şi raportate către Comisia Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri