Caută
Close this search box.

Ministrul Sănătății: Avem politică de toleranță zero pentru șpagă

alexandru rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat la TVR Info că există o politică de toleranță zero la minister pentru șpaga la medic.

Alexandru Rafila a subliniat că trebuie schimbate mentalitățile, pentru că există două fațete ale acestei probleme: pe de o parte, medicii care condiționează actul medical, dar mai este și pacientul care se simte mai sigur dacă se revanșează.

Un coleg al nostru a pus în discuție în spațiul public această problemă. El a fost nevoit să refuze. Sunt două probleme, amândouă țin de mentalitate. Cred că s-a îmbunătățit foarte mult situația și sunt mult, mult mai puțini colegi care condiționează actul medical de primirea unor foloase necuvenite. Dar există și cealaltă parte, în care pacientul se simte mai sigur dacă e revanșează față de personalul medical sau față de medic. Trebuie să lucrăm la ambele, și prin campanii de informare, și campanii de educare„, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul a subliniat că, dacă înainte se discuta că veniturile personalului medical sunt foarte mici, acum aceștia au beneficiat de o creștere substanțială a veniturilor, deci „această scuză nu mai poate fi luată în niciun fel în considerare.”

Noi avem această politică, la ministerul Sănătății, de toleranță zero față de astfel de chestiuni. Și faptul că noi le aducem în discuție arată nu numai că ne preocupă, ci că încercăm să transmitem un mesaj. […] Este degradant pentru un medic să primească bani suplimentar pentru ceea ce el este obligat să facă. Trebuie să lucrăm nu numai la partea asta, ci și la comunicare, la empatie, să educăm încă din universitate tinerii medici să fie întotdeauna suportivi și empatici cu pacienții lor„, a mai spus Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri