Caută
Close this search box.

Nicuşor Dan: Trei clădiri rezidenţiale multifamiliale, în proces de consolidare seismică

consolidare seismică

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că trei clădiri rezidenţiale multifamiliale vor intra în proces de consolidare seismică şi renovare energetică.

„Trei clădiri rezidenţiale multifamiliale vor intra în proces de consolidare seismică şi renovare energetică. Imobilele situate în strada Boteanu, nr. 3A-3B, sector 1, Intrarea Victor Eftimiu nr. 9, sector 1; str. Mihai Vodă nr.13, sector 5 au fost incluse de Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) într-un proiect pentru care a obţinut finanţare prin PNRR.

Valoarea totală a finanţării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei pentru cele trei clădiri este de 86.916.510,49 lei”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

El a mai spus că imobilul din „strada Boteanu, nr. 3A-3B, sector 1, este o construcţie multietajată cu funcţiunea de locuinţe colective şi este înscrisă în lista Monumentelor Istorice în Zona Construită protejată nr. 16 – Calea Victoriei.

Clădirea, aflată în clasa de risc seismic RS1, a fost construită în anul 1936 şi are o suprafaţă desfăşurată de 4997 mp (corp A), respectiv 5597 mp (corp 3B). Valoarea finanţării aprobate prin PNRR este de 43.437.752,20 lei”.

De asemenea, „clădirea situată în Intrarea Victor Eftimiu nr. 9, sector 1, Bucureşti, este o construcţie multietajată cu funcţiunea de locuinţe colective şi este încadrată în clasa de risc seismic RS1.

Imobilul a fost construit în 1934-1935 şi are o suprafaţă desfăşurată de 9453 mp. Clădirea este inclusă în Lista Monumentelor Istorice Bucureşti şi este amplasată în Zona Construită Protejată nr. 42 – Brezoianu. Valoarea finanţării aprobate prin PNRR este de 36.015.649, 73 lei”.

Edilul a adăugat că imobilul din strada Mihai Vodă nr.13, sector 5, Bucureşti, este „o construcţie multietajată, cu suprafaţa desfăşurată de 1820 mp. Imobilul, încadrat în clasa de risc seismic RsI, a fost construit anterior anului 1935 şi are funcţiune mixtă (locuinţe colective şi spaţii cu altă destinaţie).

Clădirea este înscrisă pe lista monumentelor istorice şi este situată în Zona Construită Protejată 16 – Calea Victorei. Valoarea finanţării aprobate prin PNRR este de 7.463.108, 56 lei”.

„Cele trei clădiri au împreună 200 de apartamente”, a conchis Nicuşor Dan, citat de News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri