Caută
Close this search box.

Novavax anunţă că vaccinul său contra Omicron are un răspuns puternic, ca a patra doză

novavax

Producătorul de vaccinuri Novavax Inc a anunţat că vaccinul său, modificat împotrivat variantei Omicron BA.1 a arătat un răspuns imun puternic administrat ca a patra doză şi a îndeplinit obiectivul principal referitor la schimbarea tulpinii într-un studiu aflat în stadiu avansat, relatează Reuters.

Studiile au arătat că vaccinul NVX-CoV2515 a produs de 1,6 ori mai multă cantitate de anticorpi neutralizanţi la persoanele care nu au fost expuse anterior la Covid-19, comparativ cu vaccinul original Novavax, împotriva coronavirusului, conform News.ro.

Testul a inclus aşa-numitul vaccin bivalent Novavax, vaccinul adaptat BA.1 şi vaccinul său prototip.

Novavax susţine că rezultatele studiului au arătat că vaccinul său adaptat pentru varianta Omicron poate fi modificat pentru a viza o nouă variantă de vaccin, dacă este necesar.

Potrivit Novavax, vaccinul bivalent – care vizează combaterea versiunii BA.1 a Omicron şi a tulpinii originale de virus detectată pentru prima dată în China – nu a arătat niciun beneficiu faţă de vaccinul său adaptat pentru varianta BA.1 sau prototipul său.

Între timp, vaccinul prototip a produs un răspuns imunitar larg împotriva tulpinii originale a virusului, precum şi a variantelor BA.1 şi BA.5 Omicron, dar compania nu a dezvăluit detalii despre nivelurile de anticorpi produşi în timpul studiului.

Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (The Food and Drug Administration – FSA) le-a recomandat în iunie producătorilor de vaccinuri Covid să schimbe modelul de elaborare a rapelurilor pentru a include componente adaptate în vederea combaterii subvariantelor Omicron BA.4 şi BA.5.

Vaccinul produs de Novavax nu a primit încă aprobarea în Statele Unite ca a doua doză de rapel. FDA a permis utilizarea dozei sale ca prim rapel la adulţi la mijlocul lunii octombrie, iar de atunci, acţiunile companiei din Maryland au crescut cu aproximativ 13%.

Novavax, la fel ca rivalii Moderna Inc şi Pfizer Inc, dezvoltă şi un vaccin combinat, care vizează atât Covid, cât şi gripa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri