Caută
Close this search box.

„Nu aş putea trăi cu o pensie de 5.000 de lei”. Un fost premier al României, declarații neobișnuite despre pensii și pensionari

În sfârșit, o personalitate politică pune punctul pe i. Și, evident, vorbește și vorbim despre sume nete, aflându-ne în ”zona” atât de sensibilă a pensiilor.

Fostul premier al României, Petre Roman, a dezvăluit, în exclusivitate la Antena 3 CNN, ce sume încasează din pensie, dar şi ce face pentru a-şi suplimenta veniturile.

Lună de lună, Casa Națională de Pensii plătește aproximativ 10.000 de indemnizații de lux. Ele merg către foștii magistrați, foștii diplomați și foști parlamentari.

Avem aproximativ 760 de foști diplomați, iar în rândul acestora pensia medie este de aproximativ 5.800 de lei. Dacă s-ar indexa cu rata inflației de 5.1%, aceștia ar avea parte de o majorare de aproximativ 300 de lei.

Avem și foști parlamentari care primesc indemnizații speciale. Deși Parlamentul a încercat să elimine aceste pensii de lux pentru foștii parlamentari, nu a reușit să facă acest lucru. În rândul acestora, pensia medie ajunge la aproximativ 5.000 de lei lună de lună.

Printre ei se află şi fostul premier al României, Petre Roman, care a dezvăluit, în exclusivitate la Antena 3 CNN,ce sume încasează din pensie, dar şi ce face pentru a-şi suplimenta veniturile.

„Nu mă plâng pentru că am venituri și muncesc acum în mai multe locuri ca să am venituri”, spune Petre Roman, fost prim-ministru al României.

– Cu cât s-ar putea trăi minim în România?

„Au făcut alții calcule, nu eu, și rezultă că ar fi în jur de 5.000 pentru o familie, 2 adulți și 2 copii. Am zis de minim. Pentru că prețurile la noi au luat cu adevărat o aliură extraordinar de gravă pentru foarte mulți oameni”, a spus Petre Roman.

– Aţi putea trăi cu 5.000 de lei în România?

„Nu aș reuși. Nu aş putea trăi cu 5.000 de lei, dar nu aș fi obligat să trăiesc în felul acesta, pentru că și acum muncesc pentru a câștiga un ban în plus.

Sunt profesor și țin niște cursuri pentru care sunt bine plătit. Sunt și președinte și profesor la o universitate din Geneva, pentru care, de asemenea, sunt bine plătit. Și eu mai am și pensia mea.

Pensia specială a fost restabilită acum 3 luni. În cazul meu fiind vorba de mai multe mandate este de 10.000 de lei”, a mai spus Petre Roman, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.

În acest caz – și nu avem motive să nu îl credem pe Petre Roman – totalul pensiilor (veniturilor) acestora e de ordinul multor zeci de mii de lei. Iar Petre Roman nu e ceea ce se cheamă un om bogat. Dar cum sunt aceia care trăiesc doar din pensii de 1000, de 2000 sau chiar de 3000 de lei, fără a mai fi ajutați de nimeni și de nimic?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri