Caută
Close this search box.

Parlamentul European votează includerea măsurilor energetice în PNRR-urile naţionale

pnrr

PE a convenit asupra includerii măsurilor REPowerEU, în planurile naționale de redresare (PNRR), pentru a sprijini independența față de combustibilii fosili ruși și a accelera tranziția verde.

Potrivit textului adoptat în plen, cu 471 de voturi pentru, 90 împotrivă și 53 de abțineri, țările UE care prezintă un plan modificat de redresare și reziliență, după intrarea în vigoare a prezentei propuneri, vor trebui să includă măsuri de economisire a Energiei, de producere a energiei curate și de diversificare a aprovizionării cu energie, potrivit prevederilor planului RePowerEU.

Eurodeputații au modificat propunerea inițială a Comisiei pentru a direcționa mai bine măsurile prevăzute în capitolele REPowerEU în vederea reducerii vulnerabilităților energetice în UE. Noile norme ar urma să acopere măsurile începând cu 1 februarie 2022.

Măsurile incluse în capitolele RePowerEU ar trebui să acorde prioritate investițiilor menite să combată sărăcia energetică pentru gospodăriile vulnerabile, IMM-uri și microîntreprinderi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri