Caută
Close this search box.

Prefectul Capitalei cere în instanţă anularea dispoziţiilor prin care Clotilde Armand s-a desemnat manager de proiect

clotilde armand

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a sesizat Tribunalul Bucureşti pentru anularea celor cinci dispoziţii prin care primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a desemnat în funcţia de manager de proiect, majorându-şi indemnizaţia lunară cu până la 30%. În replică, primarului sectorului 1 afirmă că dispoziția 715/18 februarie 2022, prin care preia direct coordonarea proiectului de prevenire a corupției în Primăria Sectorului 1, a fost avizată pentru legalitate, pe 8 martie 2022, de către Prefectul Capitalei. 

Potrivit site-ului Prefecturii Municipiului Bucureşti, sesizarea s-a efectuat ca urmare a exercitării controlului de legalitate, având în vedere şi raportul emis de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Efectele celor cinci dispoziţii sunt suspendate până la soluţionarea definitivă a cauzei, a menţionat Prefectura.

Clotilde Armand a reacționat imediat: ”Dispoziția 715/18 februarie 2022 prin care preiau direct coordonarea proiectului de prevenire a corupției în Primăria Sectorului 1 a fost avizată pentru legalitate, pe 8 martie 2022, de către Prefectul Capitalei. Cu alte cuvinte, reprezentantul în teritoriu al Guvernului PSD-PNL nu a găsit nimic în neregulă ca eu, primarul Sectorului 1, să conduc un proiect din fonduri europene și nu a contestat dispoziția în instanță. “La data examinării legalității, nu au fost reținute elemente care să conducă (…) la atacarea acestora la instanța de contencios-administrativ,” se arată în răspunsul Instituției Prefectului”.

ANI a stabilit că primarul Sectorului 1 s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate, fiind sesizat şi Parchetul General în legătură cu săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Potrivit ANI, Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese deoarece în exercitarea atribuţiilor de primar a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie”, finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 lei, încălcând astfel prevederi din Legea nr. 161/2003.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri