Cotaţia barilului de ţiţei a scăzut joi, pentru a doua zi consecutiv, în contextul în care Uniunea Europeană analizează un plafon de preţ mai mare decât se aştepta pentru petrolul rusesc.

Diplomaţii UE sunt blocaţi în negocieri cu privire la cât de strict ar trebui să fie viitorul mecanism vizând ţiţeiul rusesc, după ce au discutat despre o plafonare a exporturilor maritime de petrol rusesc undeva între 65 şi 70 de dolari per baril, potrivit TVR.

Analiştii de la Goldman Sachs Group Inc. sunt de părere că un plafon de preţ mai mare ar reduce riscul unor represalii din partea Moscovei, dar şi-au exprimat unele îndoieli că mecanismul ar putea fi pus în aplicare.

În paralel, se înmulţesc semnalele venite din partea primelor două economii mondiale care ameninţă cererea de energie, SUA şi China.

În SUA, economiştii de la Rezerva Federală i-au informat pe decidenţi că şansele pentru o recesiune în 2023 au crescut până la aproape 50%, o dată cu majorarea dobânzilor. În China, oficialii continuă cu eforturile agresive destinate opririi răspândirii COVID-19, ordonând carantine şi restricţii de deplasare.

Preţul ţiţeiului a scăzut semnificativ în cursul acestei luni, anulând câştigurile realizate în octombrie, după ce Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi aliaţii săi au decis să reducă producţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.