Caută
Close this search box.

Protest al angajaţilor Spitalului de Psihiatrie din Săpoca

săpoca

Mai mulţi angajaţi ai Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, au protestat în curtea unităţii sanitare, cerând demisia conducerii unităţii.

Angajaţii spun că nu le sunt majorate salariile, deşi au hotărâri judecătoreşti definitive, şi că schema de personal este insuficientă, în condiţiile în care o asistentă are în grijă aproximativ 40 de pacienţi.

Protestatarii s-au strâns în curtea spitalului de la Săpoca, nemulţumiţi de neaplicarea unor hotărâri judecătoreşti prin care veniturile lor ar fi trebuit să crească, dar şi de volumul mare de muncă, pe fondul deficitului de personal.

Pe lângă acestea, angajaţii de la Săpoca acuză şi un management defectuos la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă şi au formulat o plângere penală, în care reclamă mai multe nereguli în activitatea managerului unităţii sanitare şi a persoanei responsabile cu achiziţiile.

„Nemulţumirile sunt foarte multe. Sunt cei din TESA cărora nu li s-au pus în aplicare hotărâri judecătoreşti definitive pe care le-au obţinut la Curtea de Apel, personalul medical lipsă, lipsa medicamentelor, prezenţa a zeci de câini în curtea secţiilor spitalului. Prin protestul de astăzi cerem demisia conducerii spitalului”, a declarat liderul de sindicat de la Săpoca, Mariana Spoială, citat de News.ro.

Protestul a durat aproape două ore. O delegaţie a discutat cu conducerea unităţii sanitare şi s-a decis să se încheie acţiune cu toate că angajaţii nu au primit un răspuns favorabil la revendicările lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri