Caută
Close this search box.

Protest. Echipa naţională a Iranului nu a cântat Imnul Naţional, înainte de meciul cu Anglia

echipa naţională a Iranului

Este fără precedent. Chiar echipa naţională a Iranului nu a cântat Imnul Naţional, înainte de începerea primul ei meci din Qatar, de la Cupa Mondială 2022, cu Anglia.

Într-un act deosebit de curajos de solidaritate cu protestatarii din Iran, naționala de fotbal a decis să nu cânte imnul național în meciul de deschidere a Cupei Mondiale împotriva Angliei, scrie Adina Mutăr, pentru Newsweek România.

Tulburările din Iran au început în septembrie, când o tânără de 22 de ani, Mahsa Amini, a murit în timp ce se afla în custodia Poliției Moralității.

De atunci, protestele s-au răspândit în întreaga națiune, contestând autoritatea Guvernului, chiar dacă forțele de securitate au luat măsuri draconice de reprimare. Sute de persoane au murit în urma violențelor.

Nu este prima dată când echipa iraniană refuză să cânte imnul național pentru a-și arată susținerea față de protestatari. La sfârșitul lunii septembrie, echipa a ales să poarte negru pentru a acoperi culorile țării în amicalul cu Senegal și, de asemenea, a rămas tăcută la cântarea imnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri