Caută
Close this search box.

Rectificare bugetară. Ce se întâmplă cu bugetul pentru Educaţie

ligia deca

Bugetul pentru Educaţie ca creşte cu 554,35 milioane de lei a anunţat ministrul Educaţiei, Ligia Deca. Evoluţia se va produce în urma rectificării bugetare aprobate de Guvern, în şedinţa de azi.

”Guvernul României a adoptat în şedinţa de astăzi, prin OUG, a doua rectificare a bugetului de stat pe anul 2022.

În urma acestei decizii, bugetul alocat învăţământului creşte, în total, cu suma de 554,35 milioane de lei (320 milioane de lei – buget pentru învăţământ gestionat de Ministerul Educaţiei, iar 234,35 milioane de lei – sume defalcate din TVA de la bugetul de stat prin bugetele locale)”, a scris pe Facebook Ligia Deca.

Potriivit sursei citate, suplimentarea cu 320 de milioane de lei de la bugetul de stat, pentru Ministerul Educaţiei, vizează asigurarea salariilor pentru personalul din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

”Sumele defalcate din TVA de la bugetul de stat prin bugetele locale vor fi utilizate pentru plata burselor şcolare în acest an calendaristic (200,03 milioane de lei), respectiv pentru finanţarea învăţământului particular şi confesional acreditat, conform legii (34,32 milioane de lei)”, a explicat Deca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri