Caută
Close this search box.

Rusia a tras mii de rachete asupra Ucrainei, afirmă preşedintele Zelenski

De la începutul războiului împotriva Ucrainei, Rusia a tras până în prezent aproximativ 4.700 de rachete asupra unor ţinte din ţara vecină, potrivit preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, citat de dpa.

„Sute de oraşe ale noastre au fost practic arse, mii de oameni au fost ucişi, sute de mii au fost deportaţi în Rusia”, a declarat Volodimir Zelenski duminică într-un mesaj video către Conferinţa şefilor de stat şi de guvern din statele francofone (summitul Francofoniei), organizată la Djerba (Tunisia), citat de  Agerpres.

„Şi milioane de persoane au părăsit Ucraina pentru a se adăposti de război în alte ţări”, a continuat el.

Numai marţea trecută, a spus el, Rusia a tras aproape 100 de rachete în direcţia Ucrainei. „O sută de rachete diferite împotriva oraşelor noastre, împotriva clădirilor rezidenţiale, asupra afacerilor noastre, împotriva centralelor electrice”, a spus Volodimir Zelenski.

Ca urmare a acestor atacuri, peste 20 de milioane de oameni au rămas temporar fără electricitate, a subliniat el. Volodimir Zelenski a cerut ajutorul statelor membre ale Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF).

„Ucraina vrea cu adevărat pace. Dar pentru a restabili pacea, avem nevoie de sprijin”, a spus el. Revenirea la pace este foarte posibilă, a adăugat preşedintele ucrainean. „Dar este posibilă doar dacă toată lumea înţelege că nimeni din lume nu merită nici măcar o singură zi de teroare”, a afirmat Volodimir Zelenski, citat de dpa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri